FINNISH JOURNAL OF EHEALTH AND EWELFARE-lehti hakee toimitussihteeriä kaudelle 2024–2026

Finnish Journal of eHealth and eWelfare (FinJeHeW) on Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojenkäsittely-yhdistyksen ja Suomen Telelääketieteen ja e-Health seuran kustantama tieteellinen aikakausjulkaisu, joka on ilmestynyt vuodesta 2009 lähtien. FinJeHeW julkaisee tieteenalaansa ja siihen läheisesti liittyvien tieteenalojen kirjoituksia kuten pääkirjoituksia, artikkeleita, katsauksia, lyhyitä raportteja, konferenssiraportteja ja lectio praecursorioita. FinJeHeW-lehti on alansa ainoa suomalainen vertaisarvioitu tieteellinen aikakausjulkaisu ja julkaisee sisältöä suomeksi ja englanniksi. Haemme FinJeHeW -lehteen toimitussihteeriä.

Lehden työnkulku ja toimitussihteerin rooli: Päätoimittaja ja varapäätoimittaja ottavat vastaan tarjotut käsikirjoitukset ja valitsevat niille arvioitsijat, joille toimittavat anonymisoidun käsikirjoituksen tarvittavine liitteineen arvioitavaksi. Arvioinnin jälkeen päätoimittaja toimittaa arvioitsijoiden antamat palautteet ja korjausehdotukset kirjoittajalle. Kirjoittaja tekee pyydetyt korjaukset, antaa vastineen arvioitsijoiden esittämiin huomioihin ja lähettää uuden korjatun version julkaisualustalle. Tutustuttuaan korjattuun käsikirjoitukseen päätoimittaja toimittaa sen tarkastettavaksi toimitussihteerille. Toimitussihteerin tehtävänä on lukea ja tarkastaa, että kirjoittaja on tehnyt arvioitsijoiden esittämät korjaukset ja että käsikirjoitus on lehden ohjeiden mukainen. 

Toimitussihteerin pätevyysvaatimuksena on maisterin tutkinto sekä hyvä suomen ja englannin kielen taito. Lisäksi tehtävässä on eduksi kokemus tieteellisestä julkaisutoiminnasta.

Palvelutyön toimeksiannot antaa FinJeHeW-lehden päätoimittaja tai varapäätoimittaja, joka ilmoittaa palvelutarpeen kalenteriviikot 2 kk ennen kunkin numeron suunniteltua ilmestymisaikaa ja huolehtii sen jälkeen tarkentuvista toimeksiannoista.

Uusi toimitussihteeri aloittaa toimessaan tammikuussa 2024. Tehtävistä maksetaan toimitusneuvoston vuosittain määrittelemä tuntipalkkio, jonka määrä tällä hetkellä on 40 €/ tunti. Veloitus tapahtuu numerokohtaisesti (4 numeroa vuodessa) tehtyjen työtuntien perusteella.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi sähköpostilla osoitteeseen jarmo.reponen (at) oulu.fi. Pyydämme kuvaamaan hakemuksessa omia ansioita suhteessa tehtävän vaatimuksiin.

Hakuaika tehtäviin päättyy 17.10.2023. 

Toimitusneuvosto tekee päätöksen valittavista henkilöistä 10.11.2023 mennessä. 

Lisätietoa tehtävästä antavat päätoimittaja Pia Liljamo sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 040 8655063 ja nykyinen toimitussihteeri Jukka Mielonen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tulosta Sähköposti