STeHS jakoi kaksi tunnustuspalkintoa ja myönsi yhden kunniajäsenyyden

Suomen Telelääketieteen ja e-Health seura

TIEDOTE 5.10.2020

STeHS JAKOI KAKSI TUNNUSTUSPALKINTOA JA MYÖNSI YHDEN KUNNIAJÄSENYYDEN

Suomen Telelääketieteen ja e-Health seura (STeHS) on myöntänyt eHealth-tunnustuspalkinnon erikoislääkäri Anne Kalliolle ja Filosofian tohtori Minna Mykkäselle. Lisäksi seura myönsi kunniajäsenyyden diplomi-insinööri Seppo Savikurjelle.

Vuosittain jaettava tunnustuspalkinto myönnetään merkittävistä saavutuksista telelääketieteen ja sähköisen terveydenhuollon alalla ja se jaetaan kansallisen telelääketieteen ja eHealth-konferenssin yhteydessä. Tämänvuotinen 25. konferenssi järjestettiin koronatilanteen takia virtuaalisena ja palkinto jaettiin nyt 17. kerran.

Anne Kallio sai palkinnon elämäntyöstään digitaalisen terveydenhuollon parissa.

Hänellä on ollut tärkeä rooli Suomen kansallisen digitaalisen terveydenhuollon infrastruktuurin kehittämisessä. Hän muun muassa toimi projektipäällikkönä, kun Kaakkois-Suomessa otettiin käyttöön alueelliset digitaaliset palvelut. Sosiaali- ja terveysministeriössä hän on vaikuttanut merkittäväsi Kansallisen terveysarkiston (Kanta) perustamiseen. Kallio on toiminut vuosia myös STeHSin hallituksessa.

Minna Mykkänen sai palkinnon työstään hoitotyön rakenteellisen tiedon mallintamisessa ja tämän tiedon ensi- ja toisiokäytön kehittämisessä.

Kliinisen tiedon jäsentäminen mahdollistaa tiedon tehokkaamman käytön seurannassa, arvioinnissa, kehittämisessä ja tutkimisessa. Mallin avulla voidaan tehostaa kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä, koota vertailutietoja, edistää näyttöön perustuvaa hoitotyötä ja tukea johtamista.

STeHSin kunniajäsenyys voidaan myöntää jäsenelle tai yhteistyökumppanille erityisistä ansioista yhteiskunnan hyväksi toimimisessa. Kunniajäsenyyttä ei myönnetä joka vuosi. Tänä vuonna se myönnettiin Seppo Savikurjelle hänen 13 vuoden mittaisesta työstään STeHSin hallituksessa. Hänen erityisvastuullaan hallituksessa ovat olleet yhteiskunta- ja yrityssuhteet.

Lisätietoja:

Suomen Telelääketieteen ja e-Health seura (STeHS):
www.telemedicine.fi
Puheenjohtaja Arto Holopainen 045 139 3996, arto.holopainen(at)kuopio.fi

Tulosta Sähköposti