Kaija Sarannolle ja Juhamatti Huuskolle eHealth-tunnustuspalkinnot

 Professori emerita Kaija Saranto ja yhteiskuntatieteiden tohtori Juhamatti Huusko palkittiin telelääketieteen tunnustuspalkinnolla eHealth2023-konferenssissa Vantaalla. Palkinto jaetaan vuosittain tapahtuman yhteydessä osoituksena erityisen ansiokkaasta toiminnasta sähköisen terveydenhuollon ja telelääketieteen parissa. 

Professori Sarannolle palkinto myönnettiin hänen elämäntyöstään Itä-Suomen yliopistossa sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan edistämiseksi. Saranto on meritoitunut sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon koulutuksen kehittäjänä sekä toiminut asiantuntijana työryhmissä kansallisesti ja kansainvälisesti. Hän on myös kansainvälisesti tunnustettu ja arvostettu tutkija ja toimii tällä hetkellä kansainvälisen terveystieteiden tiedonhallinnan akatemian (IAHSI) puheenjohtajana. 

Saranto on yli 20 vuoden ajan vastannut Suomen kansainvälisesti akkreditoidusta sosiaali- ja terveydenhuollon koulutuksesta ja tutkimuksesta. Hän on toiminut aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja on urallaan johtanut useita terveydenhuollon tiedonhallinnan tutkimus- ja kehittämishankkeita.  Saranto oli mukana perustamassa Suomen ensimmäistä hoidon vaikuttavuuden ja potilasturvallisuuden tutkimuskeskittymää sekä Suomen Joanna Briggs Instituutin yhteistyökeskusta. Hän osallistui Suomen Sairaanhoitajien sähköisten terveyspalvelujen strategiatyöhön ja toimi aktiivisesti mukana liiton myöntämän hoitotyön tiedonhallinnan erityispätevyys -nimikkeen käyttöönotossa.  Professori Saranto on toiminut useissa alan luottamustoimissa Suomessa ja kansainvälisesti.

Juhamatti Huuskolle palkinto myönnettiin väitöskirjastaan ”Tiedontarpeet, tiedonhankinta ja tiedonkäyttö terveysteknologiayrityksissä – johtajien ja regulaatioasiantuntijoiden informaatiokäyttäytyminen”. 

Huusko väitteli kesällä 2023 Itä-Suomen yliopistossa Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan oppiaineessa. Hänen väitöstutkimuksessaan tarkastellaan lääkintälaiteasetusta (2017/745, MDR) ja terveysteknologian regulaatiota. Tutkimuksessa arvioidaan ja kuvataan Suomessa toimivien terveysteknologiayrityksin tiedontarpeita, tiedon hankkimistapoja ja tiedolla johtamista sekä esitetään suosituksia terveysteknologiayritysten johtajien ja regulaatioasiantuntijoiden informaatiokäyttäytymiseen ja lääkinnällisten laitteiden sääntelyyn liittyen. Kokonaisuudessaan Huuskon väitöstyö edistää tietoutta terveysteknologiasta ja sen kasvavasta merkityksestä terveydenhuollossa.

 

Lisää tietoa: 

Paula Veikkolainen, Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seuran hallituksen jäsen, viestintävastaava, +358 40 7415312 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kaija Saranto, emerita professori, +358 50 5650040, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tulosta Sähköposti