Seuran historia

Suomen teleläääketieteen seura perustettiin tammikuun 1995 Lääkäripäivillä Helsingissä tilanteessa, jossa Suomessa ei ollut lääketieteen informatiikan asiaa ajavia organisaatioita. Maailmalla oli aiemmin perustettu American Telemedicine Association, joten seuran oli toinen alallaan. Seuran perusteet mietittiin edellisenä syksynä saunaillassa, jossa kohtasivat Mårten Kvist Turusta ja Jarmo Reponen Oulusta. Turku ja Oulu olivat olleet muutaman vuoden Suomen telelääketieteen kehityksen kärjessä, ja nämä kahden paikkakunnan hankkeiden vetäjät alkoivat valmistella sääntöjä, toimintasuunnitelmaa ja perustavaa kokousta koolle. Tukena oli myös Raino Saarela Telecom Finlandista.

Seuran tarkoitukseksi ajateltiin aluksi tiedon ja taidon levittämistä telelääketieteen alalla, mutta perustavaan kokoukseen tulleet panivat säännöt uusiksi ja halusivat tarkoitukseksi kunnianhimoiset väestön terveydentilan parantamisen telelääketieteen keinoin. Siinäpä heti alkuun vaikuttavuustutkimukselle kohdetta.

Seura sai heti aluksi sekä henkilöjäseniä että yritysjäseniä. Videoneuvottelulaitteiden kauppa oli Suomessa nousussa, joten yritykset näkivät seuran tärkeänä kontaktikanavana. Jo ensimmäisen vuoden aikana seuralle tehtiin ensimmäiset webbisivut.

Continue Reading

Tulosta Sähköposti