Kansallinen terveysuudistus kansalaisen näkökulmasta

Kansalainen terveydenhuollon yhteistyökumppaniksi

Sosiaali- ja terveydenhuolto haluaa aktivoida kansalaisia. Digitalisaatio ja terveydenhuollon muutokset ovat mahdollistaneet sen, että kansalaisen rooli on tulevaisuudessa entistä enemmän terveydenhuollon kumppani. Terveydenhuollon murros on todellinen ja maaliskuun kansainvälisessä XXIII Kansallinen telelääketieteen ja eHealth -seminaarissa esillä ovatkin kansainväliset eHealth-virtaukset. Merkittävänä teemana on lisäksi kansallisen terveysuudistuksen vaikutukset erityisesti kansalaisen näkökulmasta.

Terveydenhuolto tähtää yhä enemmän ennaltaehkäisevään toimintaan, jolloin varsinaista sairaanhoidon osuutta olisi mahdollista keventää. Jotta kansalaisten hyvinvointiin liittyvät riskit olisi mahdollista tunnistaa riittävän varhaisessa vaiheessa, on kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon palveluketjuun osallistuville saatava käyttöön riittävät tiedot. Näin olisi mahdollista päästä ennakoivaan analytiikkaan, jonka avulla terveyttä voidaan hoitaa ajoissa.  

- Sähköisten palvelujen on oltava luonnollinen osa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluketjua. Työn automatisoinnin myötä aikaa ja resursseja säästyy sekä vapautuu monimutkaisiin, asiakaskeskeisiin ja luovuutta vaativiin tehtäviin, toteaa STeHS:n puheenjohtaja Arto Holopainen.

 EU:n näkemys rajat ylittävästä terveydenhuollon palvelujen tilanteesta

Seminaariin osallistuu terveydenhuollon toimijoita 32 maasta. Esillä on myös EU:n näkemys rajat ylittävän terveydenhuollon palvelujen tilanteesta, ja tilaisuudessa saadaan laaja näkemys sekä yleiseen terveyspoliittiseen keskusteluun että digitalisaation tuomiin mahdollisuuksiin. Seminaarin aikana on hyvä mahdollisuus hahmottaa myös sitä, miten Suomi sijoittuu kansainväliseen telelääketieteen ja eHealth -kenttään.   

Seminaarin järjestävät Suomen telelääketieteen ja eHealth seura ry sekä
International Society for Telemedicine and eHealth yhdessä 
teemana “eHealth2018 - Health communities facing cyber transformation”

Tervetuloa mukaan 15.-17.3.2018
Helsingin ja Tukholman välillä Viking Line M/S Mariellalla (Lehdistöllä on mahdollisuus vierailla konferenssissa Helsingissä laivan vielä ollessa satamassa)

 Seminaarin ohjelma on suunnattu niin terveydenhuollon arjen ammattilaisille kuin tekniikan ja palveluiden kehittäjille. Kohtauspaikkana konferenssi tarjoaa tuoretta tietoa lääkäreille, hoitohenkilökunnalle sekä hallinnosta, suunnittelusta ja koulutuksesta vastaaville.  

Seminaarin yhteydessä Games for Health Finland järjestää eHealth2018 Game Jam -pelinkehitystapahtuman, joka tuo yhteen terveydenhuollon ammattilaiset sekä pelinkehittäjät luomaan uusia ideoita ja tapoja soveltaa eHealth -teknologiaa terveyden edistämiseen hyödyntäen pelillisyyttä. Lisäksi seminaarin yhteydessä järjestetään avoin työpaja test bed ja living lab -toimijoille. Työpajan tarkoituksena on kerätä ja tunnistaa pohjoismaisia toimijoita yhteiselle alustalle, jotta kansalaiset ja yritykset löytävät tarvitsemansa kotihoidon ja etähoidon palvelut helpommin.

Tulosta Sähköposti