International Society for Telemedicine & eHealth varapuheenjohtajaksi suomalainen Pirkko Kouri

Sähköisten terveydenhuollon palveluiden merkitys on viime vuosina korostunut globaalisti. Suomessa aihe on erittäin ajankohtainen hyvinvointialueiden aloituksen myötä. 

Tammikuun lopussa Varsovassa olleessa kokouksessa terveystieteiden tohtori Pirkko Kouri valittiin International Society for Telemedicine &eHealth seuran (ISfTeH) varapuheenjohtajaksi uudelle kaudelle 2023-2025. ISfTeH on maailman telelääketieteen seurojen kattojärjestö, ja siinä on 111 kansallisuutta ja aluetta edustettuna eri työryhmissä. Kourin edustus on Suomelle merkittävä vaikutuskanava, koska ISfTeH toimii läheisessä suhteessa mm. maailman terveysjärjestöön WHO:on ja kehittää terveydenhuollon digitalisaation koulusta maailmanlaajuisesti sekä pyrkii lisäämään moniammatillista yhteistyötä ja alan opiskelijoiden asemaa.

Kouri valittiin ISfTeH hallitukseen Suomen Telelääketieteen ja eHealth seuran esityksestä. Hän on toiminut pitkään suomalaisen seuran sihteerinä, useiden alan kansallisten ja kansainvälisten konferenssien järjestämistoimikunnissa ja guest editorin tehtävissä alan suomalaisessa tieteellisessä lehdessä, Finnish Journal of eHealth and eWelfaressa. Hän on myös ollut aktiivinen tieteellisessä julkaisutoiminnassa sekä kansallisissa että kansainvälisissä lehdissä.

Aiemmassa työssään Kouri on toiminut digitaalisen terveyden koulutuksen kehittämiseksi mm. koostamalla Savonia-ammattikorkeakouluun englanninkielisen, virtuaalisen Master in Digital Health tutkinto-ohjelma, joka oli samalla ensimmäinen täysin verkossa toteutettava monialainen tutkinto Suomessa. Tutkinto yhdisti sosiaali- ja terveysalaan teknologian ja esihenkilötoiminnan koulutuksen. 

Aiemmilla kausillaan ISfTeH:ssa Kouri oli sekä ensimmäinen hoitotyötaustainen ja ensimmäinen nainen varapuheenjohtajana. Hän on toiminut aktiivisesti hoitotyön tietoteknologian edistämisessä ja hänen osaamistaan ovat hyödyntäneet sekä Suomen sairaanhoitajat ja kansainvälinen sairaanhoitajien järjestö, International Council of Nurses.

Pirkko Kourin valinta ISfTeH:n varapuheenjohtajaksi vahvistaa Suomen kansainvälisiä yhteyksiä eHealth alueella ja tuo korkeatahoista suomalaista osaamista tälle vaikuttamisalueelle.

Mahdolliset haastattelupyynnöt: 

Pirkko Kouri 

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

p. 044 347 8422

 PirkkoKouri

Tulosta Sähköposti