FINNISH JOURNAL OF EHEALTH AND EWELFARE -lehti hakee päätoimittajaa ja varapäätoimittajaa kaudelle 2023–2026

Finnish Journal of eHealth and eWelfare (FinJeHeW) on Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojenkäsittely-yhdistyksen ja Suomen Telelääketieteen ja e-Health seuran kustantama tieteellinen aikakausjulkaisu, joka on ilmestynyt vuodesta 2009 lähtien. FinJeHeW julkaisee tieteenalaansa ja siihen läheisesti liittyvien tieteenalojen kirjoituksia kuten pääkirjoituksia, artikkeleita, katsauksia, lyhyitä raportteja, konferenssiraportteja ja lectio praecursorioita. FinJeHeW-lehti on alansa ainoa suomalainen vertaisarvioitu tieteellinen aikakausjulkaisu ja julkaisee sisältöä suomeksi ja englanniksi. Haemme FinJeHeW -lehteen päätoimittajaa ja varapäätoimittajaa.

Päätoimittaja ja varapäätoimittaja vastaavat lehden sisällöstä ja sen kehittämisestä sekä toimitusprosessin kokonaisuudesta yhteistyössä toimitusneuvoston, toimitussihteerin ja teknisen toimittajan kanssa. Toimitusprosessissa päätoimittajien vastuulla ovat numeroiden aikataulutus, artikkeleiden vertaisarviointiprosessista vastaaminen ja toimitusneuvoston esittelijänä toimiminen. 

Päätoimittajien pätevyysvaatimuksena on tohtorin tutkinto sekä hyvä suomen ja englannin kielen taito. Tehtävä edellyttää kokemusta tieteellisestä julkaisutoiminnasta ja käsikirjoitusten arvioinnista sekä kykyä kehittää lehteä yhdessä toimitusneuvoston kanssa. Lisäansioiksi katsotaan tuntemus ja kokemus verkkojulkaisemisesta (esimerkiksi OJS-alustalla), saavutettavuudesta sekä viestinnästä sosiaalisessa mediassa. Uusi päätoimittaja ja varapäätoimittaja aloittavat toimessaan 2023. Tehtävistä maksetaan toimitusneuvoston vuosittain määrittelemä palkkio. 

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi sähköpostilla osoitteeseen Alpo.Varri (at) tuni.fi. Pyydämme kuvaamaan hakemuksessa näkemyksiäsi julkaisukanavan kehittämisestä sekä omia ansioitasi tieteellisessä julkaisutoiminnassa. Päätoimittajan ja varapäätoimittajan työn jakamisesta kiinnostuneet voivat lähettää myös yhteisen hakemuksen.

Hakuaika tehtäviin päättyy 17.11.2022. 

Toimitusneuvosto tekee päätöksen valittavista henkilöistä 13.12.2022 mennessä. Lisätietoja antavat toimitusneuvoston puheenjohtaja Alpo Värri, Alpo.Varri (at) tuni.fi ja nykyinen päätoimittaja Kristiina Häyrinen kristiinahayrinen (at) gmail.com.

Tulosta Sähköposti