Kansalliset seminaarit

Nordic eHealth & kansallinen seminaari 2016

Nordic eHealth 2016 & XXI Kansallinen telelääketieteen ja eHealth –seminaari 14.-16.4.2016 M/S Mariella Helsinki-Tukholma-Helsinki ”Digitalisaatio ja kokeilukulttuuri”

Seminaarin teemana oli digitalisaatio ja kokeilukulttuuri, joka kuvasi hyvin käsillä olevaa murrosta jossa digitalisaatio haastaa sosiaali- ja terveyspalveluja sekä samalla tuo mahdollisuuden tarkastella kokonaan uudenlaisia toimintamalleja. Tänä vuonna, 2016, olemme nähneet historiallisen päivän Suomelle, jolloin ensimmäistä kertaa lääketieteen opiskelijoiden opetus eHealth –alueesta on järjestetty yhdessä yritysten kanssa, tavoitteena saada eHealth-opetus kiinteäksi osaksi lääketieteen koulutusta.

Seminaari toimi lähtölaukauksena STeHS:n yritysjaoksen ensimmäiselle startup -yrityksille suunnatulle innovaatiopalkinnolle. Innovaatiopalkinnolla seura pyrkii osaltaan edistämään uusien toimintamallien ja innovaatioiden esille tuomista sekä soveltamista terveyspalveluissa.

Seminaarin luennoissa tarkasteltiin muun muassa EU:n eHealth -strategiaa sekä esiteltiin pohjoismaisia tapausesimerkkejä digitaalisten palveluiden kehittämisestä: Millaisia asioita on konkreettisesti tehty ja mitä niistä voisi oppia? Mitä yritysmaailmassa on tehty ja mitä siellä on vireillä?
Kiitämme kaikkia luennoitsijoitamme korkeatasoisista esityksistä sekä kaikkia näytteilleasettajiamme ja demonstraatioiden järjestäjiä.

Erityinen kiitos kuuluu yhteistyökumppaneillemme sosiaali- ja terveysministeriölle sekä Pohjoismaiselle ministerineuvostolle, joiden kautta Pohjoismainen yhteistyö sai uuden ulottuvuuden.

Seminaarin ohjelma (PDF)

Seminaarijulkaisu (PDF)

Seminaarin luentomateriaalit löydät STeHS:n jäsenalueelta

Konferenssista myönnetään 10 tuntia teoreettista koulutusta lääkäreiden ja hammaslääkäreiden terveydenhuollon tietotekniikan erityispätevyyteen. Samoin konferenssista on myönnetty Oulun yliopistosta hyväksyntä 10 tunnille lääkärien hallinnon koulutukseen ja alasta riippuen 6 – 10 tunnille lääketieteen erikoisalojen teoreettiseen koulutukseen.

Seminaarin tiedotus:
- Digitaalisuus mullistaa terveydenhuollon ajattelumallit 18.4.2016 (PDF)
- Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seura jakoi tunnustuspalkintoja 15.4.2016 (PDF)
- Digitaalisuus haastaa terveydenhuoltoa 22.2.2016 (PDF)

 

 

Tulosta Sähköposti